Ned i gear

Formålet er at give eleverne bedre fornemmelse af deres egen krops grænser og styrker, samt større indsigt i hvordan de kan slappe af i en travl hverdag, hvor de hele tiden er på. Dette kan forhåbentligt give større ro i eksempelvis en prøvesituation.

Raagelund Efterskole 4668 Copy

Formål

Ydermere er formålet at give eleverne et ugentligt pusterum, hvor de kommer ned i tempo, slår tankemylderet fra og giver sig tid til bare at trække vejret og mærke kroppen, finde ro og turde være i stilheden og være alene, uden mobiltelefon.

Raagelund Efterskole 4862 Copy

Hvordan

I valgfaget vil der være oplæg og øvelser som vil handle om selvværd og selvtillid, om at stå ved den man er, få øje på sine kvaliteter, acceptere sine fejl og om at sige til og fra på gode måder. Mindfulness, og tips til selv-coaching er også en del af “Ned i gear”. Ønsket er, at eleverne bliver mere bevidste om deres udfordringer, og at de oplever at det er muligt at tage ansvar, træffe nye valg og finde ro og glæde ved at være lige præcis dem man er. Vi arbejder med forskellige øvelserne, lige fra mindfulness til drømmerejser, coaching øvelser, turde stilheden og være alene og stå ved hvem man er og flytte grænser. Det handler også om vejrtrækningsøvelser, om at have fokus og komme helt ned i gear. Øvelserne kan bruges til afstresning og grounding i alle mulige sammenhænge uden for faget.

Raagelund Efterskole 4526 Copy

Evaluering

Evaluering vil være løbende igennem samtale, før, under og efter – for derigennem, at afstemme forventninger, udfordringer samt udbytte.

Raagelund Efterskole 4517 Copy

Se mere på Facebook og Instagram