Raagelund Efterskole 4860 Copy

Oplevelser

Vi har en masse fede oplevelser i løbet af skoleåret. Vi tager bl.a. på introtur, Københavnertur, Skitur og mange flere. Du kan få et indblik i vores ture herunder.

Introtur

Eleverne bor i telte, i grupper som er lavet på forhånd. I hvert telt bor der 2.års elever, der har lidt større ansvar for at få tingene til at kører. Alle cykler derud i grupper, i et tempo alle kan holde til. Undervejs får eleverne tid til at spise deres medbragte mad. Ved lejrskolen skal grupperne etablere lejr, dvs. sætte telt op, etablere siddepladser foran teltet, lave et hul i jorden til ”køleskab” til madvarerne” der skal vælges en dreng fra hvert telt til at etablere et latrin, som drengene skal benytte, for at spare på toiletfaciliteterne.

Skitur

Turen går med bus til Kreischberg i Østrig hvor vi står på ski i 5 dage. Turen er med til at give eleverne oplevelser og erfaringer om dem selv som en del af rejsens fællesskab – det der bl.a. indebærer fællesskabet på ukendte betingelser og betydningen af fællesskabet for den enkelte, når hun/han møder udfordringer, frygt, glæde, anstrengelse, vilje, afmagt og succes. Eleverne vil møde andre kulturer, og de vil få oplevelser med naturens betydning for forskellige menneskelige praksisformer, livsformer og udtryk eksemplificeret ved bl.a. byggestil, mad og skiløb. Turen skal samtidig også give både elever og lærere mulighed for at opleve hinanden under anderledes forhold samt give eleverne mulighed for at vise nye sider af dem selv.

Københavnertur

Da København er landets hovedstad bør eleverne præsenteres for byen. Vi ser de bygninger hvorfra landet regeres, bygningerne hvor landets monark har bolig, nogle af landets absolut største seværdigheder. Endvidere præsenteres eleverne for steder/bygninger, som nok er noget anderledes end det de er vant til, og som ofte omtales i de danske nyhedsmedier. Turen er en endagstur og hvor der er bestilt rundvisning på Christiansborg. Ud over Christiansborg besøger vi Christiania og får en havnerundfart.

2-årstur

De kommende 2. -årselever kommer med på en særlig tur, hvor det kun er deres og vores fælles forventninger det handler om. På turen vil der være tid til refleksion, god tid til at diskutere og afklare forventninger til næste år, samt samarbejdsøvelser. Formålet er at tale med eleverne og gøre dem klar til det næste skoleår, og hvilke forventningerne der er til næste skoleår, både fra eleverne og fra skolens side, samt opbygge en holdfølelse blandt eleverne, på tværs af eksisterende elevgrupper.

Afslutningstur

I afslutningsugen tager hele skolen på en overnatning et sted i Danmark. Turen er en del af en god afslutning på deres efterskoleophold, så de vil mindes året med glæde, fællesskab og indsigt. Turen har de sidste par år gået til Djursland hvor vi bl.a. besøger Djurs Sommerland.

Erasmus+

Rågelund Efterskole er en del af Efterskoleforeningens Erasmus+ program.

I 2023 har vi fået tildelt EU-midler til at sende nogle af vores 10. klasser på udvekslingsture ud i Europa.

Vi arbejder på, at sende elever afsted allerede i foråret 2024.

Turene kan være til alle lande i EU, men vi arbejder på at finde nogle faste samarbejdspartnere. Således kan vi også modtage udenlandske elever i udveksling her på efterskolen.

P4vsjrzxeb

“Jeg har skabt venner for livet og minder jeg aldrig glemmer”

Emma Surlykke Mogensen