Ned i gear

Hver fredag eftermiddag, inden weekenden står for døren skal vi helt Ned i gear.
Meningen er, at få et ugentligt pusterum, hvor vi kommer ned i tempo, slår tankemylderet fra og giver os tid til bare at trække vejret, mærke kroppen, finde ro og turde være i stilheden, uden mobiltelefon.
Vi skal lave alt lige fra mindfullness til perleplader, gå en tur i skoven eller dryppe lys.

Raagelund Efterskole 4668 Copy

Fagets formål

Formålet for faget er at give eleverne et ugentligt pusterum, hvor de kommer ned i tempo, slår tankemylderet fra og giver sig tid til bare at trække vejret og mærke kroppen, finde ro og turde være i stilheden og være alene, uden mobiltelefon.

Faget skal give eleverne både rummet, men også evnen til at geare ned og få ro på både krop og sind.

Raagelund Efterskole 4862 Copy

Hvad laver vi i Ned i gear?

I valgfaget vil der være oplæg og øvelser som vil handle om selvværd og selvtillid, om at stå ved den man er, få øje på sine kvaliteter, acceptere sine fejl og om at sige til og fra på gode måder. Mindfulness og tips til selv-coaching er også en del af “Ned i gear”.

Ønsket er, at eleverne bliver mere bevidste om deres udfordringer, og at de oplever at det er muligt at tage ansvar, træffe nye valg og finde ro og glæde ved at være lige præcis dem man er. Vi arbejder med forskellige øvelserne, lige fra mindfulness til drømmerejser, coaching øvelser, turde stilheden og være alene og stå ved hvem man er og flytte grænser. Det handler også om vejrtrækningsøvelser, om at have fokus og komme helt ned i gear. Øvelserne kan bruges til afstresning og grounding i alle mulige sammenhænge uden for faget.

Raagelund Efterskole 4526 Copy