Raagelund Efterskole 4483 Copy

Bliv elev

Ansøg om optagelse

Fra og med optagelse til skoleåret 2025/2026 har vi besluttet at ændre ansøgningsproceduren, så det ikke længere er alle, der skal til en optagelsessamtale.

Hvis der i ansøgningen er kognitive eller adfærdsmæssige forhold, der indikerer, at vi er i tvivl om, hvorvidt eleven ligger inden for Rågelund Efterskoles målgruppe, vil I blive indkaldt til et møde på Rågelund Efterskole for at drøfte, om skolen har de nødvendige pædagogiske kompetencer til at sikre barnets gennemførsel af skoleåret. Dette er vigtigt for, at barnet ikke skal lide nederlag ved at skulle afbryde opholdet, fordi barnet ikke kan opfylde de krav og forventninger og det ansvar, som er en del af et succesfyldt efterskoleophold på Rågelund.

Hvis I allerede har søgt om optagelse ved at fremsende det ”gamle” optagelsesskema, vil I snarest blive kontaktet af skolen for at aftale det nærmere forløb og der tages naturligvis hensyn til at I allerede har ansøgt.

Der kan ansøges om optagelse til de kommende 3 skoleår, og der optages efter ”først til mølle-princippet”. Bemærk at der ikke kan ansøges om optagelse til mere end ét skoleår ad gangen. Hvis jeres barn ønsker at gå på skolen i to år, ansøges der om dette efter at barnet er startet på Rågelund Efterskole.

 

VIGTIGT!!

Læs herunder om optagelseskrav for at blive elev på Rågelund Efterskole

 

OPTAGELSESKRAV

For at blive elev på Rågelund Efterskole skal man være normaltbegavet og have dokumentation på ordblindhed/specifikke faglige indlæringsvanskeligheder især i faget dansk.

 

Vi har 96 elevpladser fordelt ligeligt mellem 9. og 10. klassetrin. 15-20 pladser på 10. klassetrin er forhåndsreserveret til 2. årselever og de pladser som evt. ikke bliver optaget af 2. årselever, vil blive tilbudt til dem der står på venteliste. Vi bestræber på en ligelig fordeling mellem piger og drenge.

 

Vi gør opmærksom på, at der på Rågelund Efterskole ikke er ekstra støtte i det sociale felt. Vores ekstra ressourcer er bundet op på en specialiseret og særligt tilrettelagt undervisning på små niveaudelte hold. Det betyder, at alle aktiviteter udenfor undervisningen foregår på vilkår svarende til en almindelig efterskole. For at skoleopholdet bliver en succes, er det derfor vigtigt, at eleven kan begå sig i dette.

For at kunne behandle jeres ansøgning skal I udfylde og sende ansøgningsskemaet som I finder nederst på denne side. Vi skal desuden bruge en skoleudtalelse fra nuværende skole, som beskriver elevens faglige og sociale trivsel samt en beskrivelse af elevens specifikke faglige vanskeligheder fra læsevejleder, støttecenter e. lign.

Hvis ansøger er udredt i PPR, bedes denne vurdering også sendes med ansøgningen. Er ansøger udredt i andre regi, f.eks. BUC eller ved privatpraktiserende specialist, bedes dette også sendt med.

 

BESØG

Det er desuden et krav at man inden afsendelse af ansøgningen, har været på besøg på skolen, enten på en af vores besøgsdage eller på efterskolernes dag i september.

Tilmelding til besøgsdage sker via linket nederst på siden.

Bemærk at besøg på Efterskolernes dag i september ikke kræver tilmelding.

 

DEN NATIONALE ORDBLINDETEST

Undervisningsministeriet har lavet en national ordblindetest, som kan identificere elever med ordblindhed allerede fra 3. klasse. Vi vil opfordre til at denne test bliver lavet og vedlagt ansøgningen. Ansøgers nuværende skole kan være behjælpelig med dette.

 

SÅDAN FORLØBER OPTAGELSEN

  1. Ansøgningsskemaet udfyldes og indsendes via sikker mail, sammen med relevante udtalelser, vurderinger og rapporter. På ansøgningen skal det fremgå hvilket skoleår man søger til. Bemærk at der ikke kan ansøges om optagelse til mere end ét skoleår ad gangen. Hvis ansøger ønsker at gå på skolen i to år, ansøges der om dette efter skolestart.
  2. Ansøgningen behandles typisk i løbet af 1-2 uger. Hvis vi mangler dokumenter, giver vi besked om dette. Ansøgningen færdigbehandles først, når vi har de nødvendige dokumenter. Det er altså ikke muligt at reservere en plads og indhente udtalelser bagefter. Det er datoen for den færdigbehandlede, og godkendte, ansøgning som afgør hvilket nummer i rækkefølgen man får
  3. Hvis der i ansøgningen er kognitive eller adfærdsmæssige forhold, der indikerer, at vi er i tvivl om, hvorvidt eleven ligger inden for Rågelund Efterskoles målgruppe, vil I blive indkaldt til et møde på Rågelund Efterskole for at drøfte, om skolen har de nødvendige pædagogiske kompetencer til at sikre elevens gennemførsel af skoleåret. Dette er vigtigt for, at eleven ikke skal lide nederlag ved at skulle afbryde opholdet, fordi eleven ikke kan opfylde det ansvar og de krav og forventninger, som er en del af efterskoleopholdet på Rågelund.
  4. Når ansøgningen er behandlet, tilbydes I enten en sikker plads eller en ventelisteplads. Dette afhænger af, hvornår man har søgt og hvor stor søgningen er til det pågældende år. Vores erfaring er, at det er en god idé at være i god tid. Tilbydes I en sikker plads, vil I blive bedt om at indbetale et indmeldelsesgebyr på 3.000 kr. indenfor 14 dage. Beløbet tilbagebetales ikke hvis I senere fravælger pladsen.
  5. I februar før skolestart fremsendes skolekontrakten og hvor I bliver bedt om at indbetale et acontobeløb af egenbetalingen på 4.000 kr.
  6. Beløbet bliver fratrukket de 10 rater af egenbetaling med 400 kr. pr. rate. Beløbet tilbagebetales ikke hvis I senere fravælger pladsen.
  7. I foråret før skolestart inviteres I til nye elevers aften, og det er en betingelse for start på Rågelund Efterskole, at I deltager denne aften. Her møder vi alle hinanden, får en lille smagsprøve af fællesskabet og desuden møder I personalet og hører om dagligdagen på Rågelund. I løbet af aftenen vil I også blive præsenteret for de forventninger vi har til både kommende elever og kommende efterskoleforældre.

 

HVIS MAN FÅR TILBUDT EN SIKKER PLADS

Som kommende elev og forældre vil der løbende komme nyhedsbrev om dagligdagen og udviklingen på skolen. Alle praktiske informationer om pakkeliste, regler osv. sendes hjem til jer inden sommerferien.

HVIS MAN FÅR TILBUDT EN VENTELISTE-PLADS

Det er vores erfaring at ventelisten altid rykker sig en del, fordi mange også er registreret på venteliste på andre efterskoler, og måske får tilbudt plads der. Desuden kender vi først det endelige antal 2. års elever omkring årsskiftet året inden skolestart, hvilket typisk også rykker på ventelisten.

For at holde ventelisten bedst muligt ajour, vil I ca. hvert kvartal blive kontaktet for at bekræfte om I stadig ønsker at beholde ventelistepladsen. I er selvfølgelig altid velkomne til at ringe ind i mellem og forhøre jer om hvorvidt ventelisten har rykket sig.

Klik på linket nederst for at få en oversigt over ledige pladser i kommende skoleår

 

HVIS MAN FÅR ET AFSLAG

Hvis man får et afslag, hænger det sammen med, at optagelseskravene ikke er opfyldt. Vi gør os altid umage med at behandle alle ansøgninger grundigt, og vil naturligvis stå til rådighed med et uddybende svar på afslaget, hvis der er behov for dette.

 

ANSØGNING OM OPTAGELSE PÅ RÅGELUND EFTERSKOLE

OPTAGELSESSKEMA (WORD)

 

BOOK BESØG PÅ EN AF VORES BESØGSDAGE

TILMELDING

 

OVERSIGT OVER LEDIGE PLADSER PÅ ORDBLINDEEFTERSKOLER

FIND EN EFTERSKOLE

 

 

Ansøgningsfrist

Man kan ansøge om optagelse tre år frem i tiden. Der er således ikke nogen ansøgningsfrist.

P4vsjrzxeb

“Jeg har lært mig selv at kende, lært at klare mig selv og at være åben over for andre”

Sofie Larsen

Se mere på Facebook og Instagram