Mad på bål
Mad på bål, går i al enkelhed ud på at lave mad over åben ild. Der er tale om mindre retter, fremstillet over ild, i skolens skov, under primitive forhold.
Alle elever laver samme ret, i mindre grupper. Der er fokus på sikkerhed ved brug af knive, økser og lign, hygiejne, teknik omkring opbygning af bål samt det at lave velsmagende mad.
Formål
Bål fascinerer til stadighed de fleste, og det at fremstille mad på bålet er både hyggeligt og helt basalt behov, som mennesket har haft siden tidernes morgen.
Den glæde og tilfredsstillelse det kan bibringe os, der sidder om bålet, ønsker vi at alle eleverne oplever.
Samtidigt ønsker vi at øge elevernes glæde og viden om at lave mad, under primitive forhold.
Hvad laver vi i Mad på bål?
Holdet bliver delt i mindre grupper, a 4-5 elever, der skal etablere et bålsted i skoven, med siddeplads, brændeskjul og mulighed for at vaske hænder.
Til hver undervisningsgang vil der være en større eller mindre ret, der skal fremstilles, eks: toast, pandebrød med kødsovs, popcorn og kakao, suppe osv.
Oprydning foregår i samme grupper, og opvasken går på skift. Eleverne kommer også selv med forslag til, hvad der kan komme på menuen.